Beton Design - Suprafețe de beton aparent

SUPRAFEȚE EXCLUSIVISTE DE BETON APARENT, PENTRU CREAREA UNUI AMBIENT UNICAT

Favorit Patină

Favorit Patină

Descriere

Favorit patină este o vopsea de maturizare polimerică, pe bază de apă, care a fost creat special pentru a da aspect de patină suprafețelor vechi sau noi.

Favorit Patină se poate aplica pe orice suprafață poroasă, orizontală sau verticală. Favorit Patină se înbibă în suprafață, și după uscare va face parte componentă din ea. Dacă se aplică pe beton, betonul să aibă cel puțin 14 zile vechime.

 

PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI

Suprafața de bază, să fie compact, curat, și fără praf, și totodată e foarte important să fie poroasă. Din această cauză nu poate fi acoperit cu sigilant, lac, sau alte amorse. Pentru pregătire folosiți nediluat produsul Favorit Acidbeton preparator (Harmony Préparateur). Cu o folie, sau alt material, acoperiți surafețele ce nu doriți să le tratați.

Favorit Acidbeton preparator se va pulveriza cu pulveriztor cu garnitură din viton, având grijă ca să nu inhalați produsul. Evitați contactul cu pielea sau ochii.

Favorit Acidbeton preparator se va aplica în cantitate de 0,1 l/m2, după care așteptați câteva minute, iar pe urmă clătiți-l cu apă. După acest procedeu se va lăsa suprafața să se usuce timp de 24 ore.

 

APLICAREA FAVORIT PATINĂ

Aplicarea să se facă la temperatura 5-25°C.

Timp de câteva minute agitați energic flaconul, sau bidonul de Favorit Patină.

Favorit Patină  este in format, gata pentru folosință, dar pentru o patină mai deschisă, puteți dilua cu apă până și în proporție de 20%.

Cu ajutorul trafaletului PermaPro sau mănușii PeraPro aplicați materialeul pe surafață, având grijă, să nu se formeze bălți. Ca soluție alternativă puteți folosi pulverizatorul pentru vopsele PermaPro pentru o împrăștiere mai bună.

Lăsați să se usuce timp de 2-4 ore. Durata uscării va depinde de condițiile de căldura, umezeală, suprafața tratată.

În funcție de efectul dorit, puteți aplica un al doilea strat. Pentru a primi un efect de marmură, puteți folosi si o altă culoare.

Efectul realizat cu Favorit Patină depinde în totalitate de modul de aplicare, și sculele folosite.

Înainte de a aplica stratul de lac Favorit Vernis Optimum lăsați la uscat timp de 6 ore.

 

PROTECȚIE

Pentru protejarea suprafeței, folosiți lacul bicomponent Favorit Vernis Prémium.

Înaintea folosirii Favorit Patină, nu este necesar folosirea sigilantului Favorit Antipori (Harmony Bouche pores).

Pentru a proteja lacul de uzură, vă recomandăm Favorit Wax.

Pentru detalii citițidescrierea produselor Lac Prémium și Wax.