Beton Design - Suprafețe de beton aparent

SUPRAFEȚE EXCLUSIVISTE DE BETON APARENT, PENTRU CREAREA UNUI AMBIENT UNICAT

Favorit Acidbeton

Favorit Acidbeton

Descriere

Favorit Acidbeton este un sistem compus din mai multe coloranți, și acizi concentrate, care pătrunzând adânc, în structura betonului, și întrând în reacție chimică cu acesta, o decolorează și rezultă o bogată și variată textură colorată, amintindu-ne de minereurile naturale.

Favorit Acidbeton este stabil în timp, rezistă ani buni la razele solare. Poate fi aplicat ppe orice suprafață curată, uscată de ciment Portland (beton, șape, etc.).

Suprafețele din beton sau șapele să aibă cel puțin 14 zile vechime.

 

PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI

Suprafața de bază, să fie compact, curat, și fără praf, și totodată e foarte important să fie poroasă. Din această cauză nu poate fi acoperit cu sigilant, lac, sau alte amorse. Pentru pregătire folosiți nediluat produsul Favorit Acidbeton preparator (Harmony Préparateur). Cu o folie, sau alt material, acoperiți surafețele ce nu doriți să le tratați.

Favorit Acidbeton preparator se va pulveriza cu pulveriztor cu garnitură din viton, având grijă ca să nu inhalați produsul. Evitați contactul cu pielea sau ochii.

Favorit Acidbeton preparator se va aplica în cantitate de 0,1 l/m2, după care așteptați câteva minute, iar pe urmă clătiți-l cu apă. După acest procedeu se va lăsa suprafața să se usuce timp de 24 ore.


APLICAREA FAVORIT ACIDBETON

Mențiune: Suprafața tratată nu poate fi călcată în timpul aplicării decât cu încălțăminte cu crampoane. Recomandăm folosirea protecției la talpa încălțâmintelor, să nu ramână urme de pași pe suprafață.

Favorit Acidbetin este gata pentru aplicare, dar se poate dilua după caz până la 50% cu apă.

În timpul aplicării este obligaturiu folosirea măștii, si mănușilor de protecție.

 

Aplicarea primului strat

Țineți pulverizatorul PermaPro la 30-60 cm distanță față de suprafață ce urmează a fi tratat.

Pulverizați Favorit Acidbeton cu ajutorul pulverizatoruli cu garnitură de Viton pe o suprafață de 1 m2, iar după acesta frecați cu o mătură, sau perie din plastic suprafața, ca lichidul să intre cât mai bine în beton. La reacția lichidului cu betonul pot apărea efecte de spumă pe suprafață.

Lăsați să se usuce timp de 2-4 ore.

Nu este necesar spălarea cu apă a suprafeței înainte de aplicarea celui de al doilea strat.

Totuși se poate clăti o suprafață mică, mai ascunsă, pentru verificarea culorii care s-a realizat.

 

Aplicarea celui de al doilea strat

După uscare, pulverizați încă odată materialul pe suprafață, evitând apariția bălților. Aplicarea fa vi identică cu cea dintâi, cu diferența, să fie aplicată în direcție încrucișată față de celălalt. Dacă primul strat s-a aplicat cu mișcări din sus în jos, acesta să fie aplicată din dreapa la stânga.

Așteptați 2-4 ore după terminarea aplicării, înainte să începeți neutralizarea.

 

Neutralizarea

Folosiți Favorit Neutralizator în cantitate de 0,1 l/m2 pulverizînd pe suprafață. Așteptați 5 minute, după care clătiți cu apă. După această operație nu mai poate fi material acidic pe suprafață.

Înainte de lăcuire lăsați suprafața să se usuce timp de 48 ore.

 

Citiți descrierile produselor Favorit Acidbeton preparator și Favorit Neutralizator.